Talent Factory imparteix formació a més de 1000 joves en la seva primera fase


Talent Factory imparteix formació a més de 1000 joves en la seva primera fase
Educación, 1202 veces leido

Els alumnes han rebut nocions sobre els passos que cal seguir per crear un pla d’empresa

Dintre de la primera fase de sessions formatives en la que es troba actualment el Talent Factory, avui ha estat el torn dels alumnes de l’Institut El Calamot. 88 alumnes d’aquest centre han participat aquest matí en una d’aquestes sessions en la que han rebut coneixements sobre com es fa un pla d’empresa. Però no un pla d’empresa tradicional, sinó que els joves han utilitzat una eina de treball anomenada Business Model Canvas que LaSalle Technova utilitza molt en la seva incubadora d’emprenedors.

 

L’encarregada de dirigir aquesta sessió formativa ha estat Isabel Giménez, que és directora de LaSalle Technova. Giménez ha destacat la idoneïtat d’utilitzar el Business Model Canvas atès que “és una eina molt senzilla, fàcil d’entendre, amb una dinàmica de treball basada en post-its de colors i retoladors, i només amb icones i paraules, d’una manera molt visual, els joves reben el concepte i entenen molt bé com muntar una empresa”. Giménez destaca que des de LaSalle Technova “intentem que les idees es focalitzin una mica més en allò social, i per tant mirem que sorgeixin temes de mobilitat, medi ambient, d’ajudes a refugiats o relacionats amb la tercera edat, amb l’objectiu de que aquests reptes socials serveixin per tal que els joves ajudin a crear un món millor però pensant des de la proximitat, pensant en els nostres veïns i en la gent que ens envolta”.

 

La professora de comerç de l’Institut El Calamot, Pilar Albiol, s’ha mostrat molt contenta amb aquesta sessió formativa que, segons ella, “permetrà als alumnes desenvolupar les seves capacitats i podran descobrir que tenen una capacitat innovadora de portar un projecte a terme que fins ara potser no s’havien adonat, i per tant segurament serà el primer cop a la seva vida que veuran que poden tirar endavant un projecte”. Albiol destaca que aquesta sessió servirà precisament “per endreçar aquestes idees que tenen sobre com muntar una idea, i es treballarà per exemple a nivell de com fer un pla d’empresa, com crear el logotip, quins recursos s’han de tenir en compte, on poden buscar el finançament, etc.”.

 

El director del Talent Factory, Juan Castilla, ha presentat la sessió d’avui i ha destacat que “amb aquestes sessions formatives el que intentem al final és que els joves tinguin les eines necessàries per poder desenvolupar la seva idea que després es transformarà en una empresa”.

 

La fase de sessions formatives del Talent Factory va començar fa dues setmanes i acabarà el proper dilluns, 27 de març, després d’haver passat per gairebé 600 estudiants de Gavà i Viladecans. Segons fonts de l’organització, enguany s’espera arribar prop dels mil participants que presentaran en equips de 2 persones uns 500 projectes en aquesta fase inicial, el que representaria un notable increment respecte als 200 que es van presentar en l’anterior edició d’aquesta iniciativa. Els joves tenen fins el dia 30 de març per presentar les memòries de les seves idees de negoci, i d’aquí en sortiran els 24 millors projectes, 12 de Gavà i 12 de Viladecans, que passaran a la segona fase del Talent Factory.

 

D’altra banda, demà dimecres començarà el “Train to Trainers”, que és una de les novetats d’aquesta edició i que consisteix bàsicament en un curs de formació per als professors dels centres educatius que s’allargarà fins el proper dimecres 29 de març.

Talent FactoryTalent Factory imparteix formació a més de 1000 joves en la seva primera fase


0 Comentarios sobre Talent Factory imparteix formació a més de 1000 joves en la seva primera fase


Tu dirección de email no será publicada. Todos los campos sob oblogatorios.


Ultimos comentarios
Diario Economía www.diario-economia.com
Diario digital de libre participación, formado por agencias, empresas y periodistas que desean publicar notas de prensa y dar así a conocer sus servícios o productos.
Este portal de notas de prensa pertenece al grupo Cerotec Estudios www.cerotec.net, formado por más de 40 portales en internet.
© Diario Economía 2024